Принцезата, Македонскиот јунак и крокодилите (виц)

Принцезата била за мажење, но јунакот морал прво да се справи со крокодилите во езерото за да ѝ го освои срцето на принцезата. Јунаци од цел свет се обидувале да ја спасат, но сите завршувале трагично. Дошол на ред и еден македонски јунак. Тргнале јунакот и принцезата преку планината и стигнале до езерото со крокодили. Принцезата тогаш си го фрлила ѓерданот во водата и му рекла на јунакот:
– Ајде сега извади го.
Нашиот не чекал да му се каже два пати, веднаш го извадил.
Принцезата со ококорени очи промрморила:
– А другите кретени веднаш скокаа во водата!