Природата во Австралија почна да се опоравува од пожарите (20 слики + видео)

Природата е сурова, но истовремено и неверојатна. Австралија издржа вистински пекол на Земјата. Пожарите безмилосно изгореа огромни територии, а милиони животни умреа во пламенот.

Експертите веруваат дека на природата на Австралија ќе ѝ требаат најмалку сто години за да се опорави, но сепак, процесот на „воскреснување од пепелта“ веќе започна.