Проблем во македонските градинки (виц, црн хумор)

Некаде во источна Македонија, крајот на 2019 година.
Мало дете се враќа од градинката со издраскано лице и искинати алишта.
Таткото го прашува:
– Што се случи Марко?
– Иглавме оло околу елката.
– Добро и?
– Елката голема… децата малку.