Продавачот на чевли ѝ фрлил око на госпоѓата (виц)

Се враќа жената дома видно вознемирена и му вели на мажот:
– Замисли, еден продавач во продавницата за чевли сакаше да ме искористи и ми вели дека ќе ми подарел чевли ако му дадам.
Мажот прашува:
– Што зборуваш ти мори, кој е тој? Кои чевли?
– Еве овие што ги носам.