Професор на престижен американски универзитет признава дека редовно користи хероин

Професор на престижен американски универзитет признал дека редовно користи хероин за да одржува „рамнотежа меѓу работата и животот“.

Карл Харт е професор по психологија и невронаука, покрај тоа што е претседател на одделот за психологија на Универзитетот Колумбија во Нујорк.

Во својата нова книга „Употреба на дрога за возрасни: бркање на слободата во земјата на стравот“, 54-годишниот татко на три деца призна дека има чудна навика: шмркање хероин на редовна основа.

Додека инсистира на тоа дека тој нема проблем со дрога, Харт зборува за тоа колку ужива да зема хероин и дека доживува благи симптоми на повлекување од опиоиди околу 12 до 16 часа по последната доза, сепак, тој вели дека вреди да се чувствувате непријатно.

Харт пишува: „Нема многу работи во животот што ги уживам повеќе од неколку линии крај огништето на крајот на денот“. Тој исто така истакна дека тоа го прави да се чувствува „освежен“ и „подготвени да се соочи со следниот ден“.

Харт додаде: „Плаќам даноци, редовно волонтирам во мојата заедница и придонесувам за глобалната заедница како информиран и ангажиран граѓанин. Подобар сум поради употребата на дрога“.

Тој ја опиша неговата употреба на опиоид како рационална како и мојата употреба на алкохол. „Како одморот, сексот и уметноста, хероинот е една од алатките што ги користам за одржување на рамнотежата помеѓу животот и животот“.

Доколку сакате добра акција или пак забегани и жестоки случки само за најхрабрите читатели, тогаш посетете го каналот Жестоко. Предупредување: Содржините може да ве вознемират!