Пронајдете ја грешката во 5-те слики и дајте му ја на вашиот мозок вежбата што му е потребна

Толку многу луѓе се грижат за своето тело со редовно вежбање, но можеби не го прават истото со својот мозок. Според оваа студија, специфични вежби за мозокот можат да ви помогнат да ги зголемите вашите вештини за расудување и полесно да ги решите проблемите. Со други зборови, вашиот мозок се активира и е подготвен да скокне кога ќе се соочите со проблем што треба да се поправи.

Ја гледате ли свињата?

Пронајдете ја различната боја

Можете ли да го најдете кучето?

Кој петел е различен?

Можете ли да го забележите различниот круг?