Проневерил 13 милиони долари и повеќето ги потрошил на многу (не)очекувано место

Поранешен вработен во непрофитна корпорација поврзана со Универзитетот во Јужна Флорида во САД, беше осуден за проневера на 12,8 милиони американски долари, а најголемиот дел од парите го потрошил на веб -страница за возрасни.

Во четвртокот, на 13 август, Универзитетот во Јужна Флорида објави дека поранешниот вработен Ралф Пуглиси ја признал вината во јуни, откако проневерил пари на веб -страницата за возрасни mygirlfund.com.

59-годишникот бил сметководител на Здружението за медицински услуги на Универзитетот. Здружението е непрофитна организација која обезбедува персонал и друга поддршка за претпријатието за здравствена заштита на универзитетот.

Било откриено дека Пуглиси собрал 12,86 милиони американски долари како деловни трошоци. Најмалку 11,5 милиони долари од овие пари отишле на mygirlfund.com.

Веб -страницата во прашање им овозможува на корисниците да купат „кредити“, а потоа да ги подарат на оние со профили на страницата. Корисниците на страницата кои ги добиваат „кредитите“ потоа можат да ги исплатат како вистински пари. Пуглиси наводно го правел ова со повеќе жени, исто така било откриено дека тој потрошил 43.662 долари во летувалиштата на „Дизни Ворлд“, како и голем број други големи плаќања и расходи, како што се лични патувања, кирија за членови на семејството и личен недвижен имот.