Прошетка во американски супермаркет, по три недели демонстрации

Демонстрациите под мотото „Black Later Matter“ продолжуваат веќе три недели и иако голем дел од демонстрантите се однесуваат (релативно) примерно и сакаат само да го искажат своето мислење, има и маргиналци кои мислат дека во име на Џорџ Флојд можат да прават буквално што сакаат. На крај сѐ се сведува на ограбување.

Оваа дама сакаше да му покаже на остатокот од светот како изгледаат продавниците во некои населби сега, по три недели демонстрации.