Прстен за девојката за 8-ми март (виц)

Вечерта пред 8-ми март, златара.
– Овој прстен со брилијантот ќе го земам. Ставете го во кутија. А сега во уште една малку поголема.
– Сигурен ли сте? Во втора кутија?
– Да! А сега и во таа. И во таа поголемата исто така! И во најголемата, сината… и ако има некоја уште поголема…
Продавачката со чудење го исполнува барањето на муштеријата. Потоа тој вели:
– А сега убаво со кафеав селотејп залепете околу целата кутија. Повеќе пати, повеќе…
– Ова е подарок за вашата девојка? Нема ли да се налути?
– Ништо, ништо! Да види како е! Таа цели две години не ми даваше.