Прв пат по 40 години луѓето можат да ја посетат оваа прекрасна плажа

Стотици жители на Фолкландските острови се собраа на плажата откако целосно беше исчистена од нагазни мини, речиси четири децении по завршувањето на војната во Фокланд. Сега конечно се деактивирани последните мини кои останале како потсетник за грдото минато.