Прва брачна ноќ (виц)

Младоженци веднаш после свадбата.
Среќниот сопруг легнува на креветот и вели:
– Со колкаво нетрпение го чекав овој момент!
Невестата изненадено:
– Зошто? И тебе ли те стегаа чевлите?
– Не, туку да ги броиме парите.