Првоаприлска шега (виц)

Мајката ја пуштиле неколку часа порано од работа поради пандемијата. Влегува дома и синот ја пречекува на вратата со зборовите:
– Мамо, тато е во спалната со непозната жена.
– Е сега ќе го убијам, говедо едно!
– Априлили мамо! Не е непозната, комшивката е…