Првото нешто што го гледате во овие илузии може да открие многу за вашиот ум

Гледањето на иста слика може да значи сосема различни работи за различни умови. Како што велат научниците, ние сме секојдневно преплавени со безброј информации и слики. Нашиот мозок едноставно не може да согледа сè во исто време, и тоа не значи дека тие не работат правилно. Тие само се фокусираат на работите за кои сметаат дека се најважни, што може да открие многу за некоја личност. Тоа што вшиот ум ќе забележи прво кажува некои работи за вас.

Дали забележувате дрво, горила, лав или риба?

Дрво: Веројатно сте родени лидери и имате големи организациски способности. Ниту еден проблем не е преголем или премал за вас, а вие сте реалист. Ова значи дека често поставувате помали цели затоа што мислите дека можеби нема да постигнете поголеми.

Горила: Премногу анализирате сè и понекогаш се критикувате премногу остро. Може да бидете многу тврдоглави, обидувајќи се да ја докажете својата поента. Треба само да сфатите дека понекогаш другите можат да бидат во право, без тоа да значи дека не сте во право.

Лав: Вие сте силна и многу влијателна личност која сака да се потпре на инстинктот. Вие не се обесхрабрувате од вашите неуспеси и секогаш се туркате себеси  и оние околу вас.

Риба: Вие сте многу позитивна личност и секогаш гледате светла страна во сè. Затоа, понекогаш луѓето ја користат вашата љбезност и наивност.

Која топка е поголема?

Предна топка: Можеби не сте познати по вашите водечки способности, но луѓето доаѓаат кај вас кога им треба помош. Сепак, вие одбирате да седнете на задното седиште и да ги оставите другите први да одат.

Топката одзади: Вие сте природен лидер кој не се плаши да ризикува. Вашето внимание на деталите е она што ви помага да бидете толку успешни во она што го правите.

Која боја најмногу ја забележувате?

Тиркизна: Обожавате да ризикувате без да се плашите од неуспех. Вашата фантазија беснее и затоа вашата креативност лета над покривот.

Жолта: Лесен сте и прилагодливи и не правите голема врева за животните околности. Вие сте многу смирени и не сакате да го нарушите вашиот душевен мир.

Темно сина: Вие анализирате сè во вашиот живот, а тоа ве прави перфекционист. Затоа, ги постигнувате сите ваши високи цели.

Дали гледате експлозија или 2 раце?

Експлозија: Вие сте одлични во организирањето и затоа можете да бидете неверојатен водач. Ги сфаќате вашите одговорности многу сериозно и разбирате дека вашите постапки имаат последици.

2 раце: Вие сте многу внимателни за луѓето околу вас. Секогаш се обидувате да ги разберете и да им помогнете кога и да можете.

Дали гледате патка или верверица?

Верверица: Вие секогаш ја користите вашата логика и донесувате одлуки засновани на вистински факти. Значи, анализата на сите различни фактори е еден од вашите најдобри таленти.

Патка: Вие сте многу креативна и уметничка личност. Од друга страна, вие не сте многу методични и научни во вашата анализа на секојдневниот живот.

Дали гледате жаба или коњ?

Жаба: Вие сте многу искрени и директни додека комуницирате со други луѓе. Самоуверени сте и очекувате сите други да се однесуваат со вас на ист начин.

Коњ: Не сте познати по својата импулсивност, туку напротив, претерано анализирате сè. Тоа е затоа што претпочитате да ги гледате работите сами и да не дозволувате другите да ве водат.