Работи што може да ни се случат пред 2050 година

Наводно очекуваме ново „мини ледено доба“ во 2030-тите, а до 2050 година можеби ќе можеме да вкусиме и мирисаме преку нашите електронски уреди. Но ова е само мал дел од она што можеме да го очекуваме во иднина. Благодарение на брзиот развој на технологијата заедно со сите различни методи на научни предвидувања, многу е лесно да се замисли што може да се случи во блиска иднина.

Ние  сме многу љубопитни за тоа што ќе донесе иднината, како ќе се развива медицината и како технологијата ќе влијае на нашите животи. Затоа, направивме истражување и добивме одговори што ќе ве воодушеват сите вас.

 • Роботската простетика контролирана од умот може да стане широко достапна.

 

 • Ќе се продаваат повеќе електрични автомобили, а продажбата може да се зголеми на над 7 милиони возила.

 • Глобалната температура ќе се зголеми за 1,5ºC.

 

 • Скоро секој ќе започне да ги полни своите електронски уреди користејќи Wi-Fi.

 • Хирурзите може да бидат во можност да ги поврзат нервите во нашите тела, така што парализираните луѓе ќе можат повторно да започнат да ги користат своите раце и нозе.

 

 • Можеби ќе стане крај на ТВ-ерата.

 

 • Употребата на лозинки може да стане историја.

 • Некои луѓе може да бидат оценети според изборот што го прават кога станува збор за избор на храна, дневни навики, активност итн. Ова може да биде јавно достапно и да е објавено на нашите социјални мрежи.

 

 • Некои земји може да ги направат електричните автомобили задолжителни.

 

 • Ќе пристигне нова технологија на возови што можат да патуваат со 3 пати поголема брзина од авионите.

 

 • Земјата веќе ќе биде во новото „мини ледено доба“ поради намалената соларна активност за дури 1%. Последен пат Земјата била во „мини ледено доба“ во 1645 година.

 

 • Возилата ќе можат да „комуницираат“ меѓу себе, со цел да се избегнува метежот.

 • Научниците можеби ќе можат да ги избришат и вратат спомените во човечкиот мозок.

 

 • Општеството може да пропадне поради недостиг на храна

 

 • Светската популација ќе биде над 9 милијарди.

 

 • Просечната бројка на уреди по една личност може да достигне 19.

 

 • Нова генерација луѓе веќе ќе шетаат по Земјата, позната како хибридна генерација, која се состои од луѓе родени помеѓу 2026 и 2045 година.

 • Луѓето родени пред 1985 година може да имаат потешкотии да се прилагодат на новата технологија.

 

 • Гаџетите и компјутерите ќе станат уште помали и ќе имаат неверојатен капацитет за складирање и напојување.

 

 • Имплaнтите во мозокот може да почнат да стануваат широко достапни, но за забавни цели и да им помагаат на лицата со попреченост.

 • Технологијата ќе ви помогне да мирисате и да вкусите различни видови на вкусови кои ќе бидат чувани во дигитална архива.

 

 • До 2050 година населението на Марс можеби ќе достигне до 1 милион луѓе.

 

 • Со над 9,7 милијарди луѓе во светот, 2 милијарди нема да имаат редовен или добар извор на вода, а аерозагадувањето ќе влијае на животниот век на луѓето.

 • Кафето ќе стане луксуз поради глобалното затоплување.

 

 • Исто така, 50% од луѓето ќе бидат со оштетен вид.

 

 • Летачките автомобили може да станат реалност.