Работникот си ја прославил Стара Нова Година како што треба, па наредниот ден има проблеми со рамнотежата на работа

Она што го започнал вечерта, го завршил сабајлето на работа со шишенцето во внатрешниот џеб.

Научно е докажано дека смеењето го продолжува животот. На каналот Смешни видеа секојдневно се објавуваат по повеќе вакви „продолжувачи на животот“. Токму затоа и постои Мотика, да ве насмее и да ви го разубави секој ден од животот.