Рајнските водопади во воздушни фотографии од Бернхард Ланг

Бернхард Ланг е талентиран фотограф и уметник од Германија кој е специјализиран за фотографирање предмети одозгора. Оваа година тој ги посети водопадите на Рајна и направи серија снимки од хеликоптер.

Рајнски водопади – водопад на реката Рајна во Швајцарија, на границата на кантоните Шафхаузен (Нојхаузен ам Рајнфал) и Цирих (Лауфен-Увизен). Рајнските водопади се сметаат за најголемиот рамен водопад во Европа. Висината на водопадот е 23 m, ширината – 150 m. Просечната потрошувачка на вода во зима е 250 m³ / s, во лето – 700 m³ / s.