Расположената девојка реши да скокне во публиката на журката, а таму сѐ мажиште до мажиште

Среќа што мажиштата ја фатија, инаку сите коски ќе си ги искршеше.

Научно е докажано дека смеењето го продолжува животот. На каналот Смешни видеа секојдневно се објавуваат по повеќе вакви „продолжувачи на животот“. Токму затоа и постои Мотика, да ве насмее и да ви го разубави секој ден од животот.