Развод (виц)

Си прават муабет на чет две пријателки:
– Што правиш, како се снаоѓате со карантинот?
– Готово, сега сум сигурна дека е готово и почнав да си барам нов маж.
– Што, да не се разведовте со твојот?
– Не.
– Е па како си бараш нов, а уште не сте разведени?
– А ти во продавница за чевли боса ли одиш?