Рецептот на Џејми Оливер за неодоливо крцкаво пилешко со лук што се прави само со 5 состојки, за 15 минути

Кој вели дека вкусна вечера бара сложени рецепти и долго време во кујната? Прочитајте како популарниот готвач Џејми Оливер нè инспирира да уживаме во домашна храна за само 15 минути, без стрес и хаос.

 

Рецептот на Џејми Оливер за неодоливо крцкаво пилешко со лук што се прави само со 5 состојки, за 15 минути

Крцкаво пилешко со лук со само 5 состојки: брз и топол оброк за секој ден

Овој рецепт е совршен за денови кога сакате нешто вкусно, но не сакате комплицирано готвење. За само неколку минути, ќе добиете хранливо јадење што ќе ве расположи.

 

Крцкаво пилешко со лук со само 5 состојки: брз и топол оброк за секој ден

Методот на Џејми: како да добиете совршено мезе од пилешко

Според Џејми: „Супер лесно за подготовка, овој рецепт е брз начин за навистина крцкаво пилешко со прелив од лук. „Тепањето“ на пилешкото го омекнува месото и го прави побрзо за готвење“. Ставете го пилешките гради меѓу два листа хартија за печење и израмнете ги со тава или сукалка. Парчињата леб и сечканиот лук обработете ги заедно во процесор за храна, додека не добиете фини трошки. Расфрлете ги трошките преку пилешкото и повторно „истепајте“ за да залепат.

Пржено совршенство

Загрејте тава на средна температура. Печете го пилешкото по 3 минути од секоја страна, додека не стане крцкаво златно и целосно зготвено. Во меѓувреме, попрскајте рукола со свеж сок од лимон за свежина. Исечете го готовото пилешко, сервирајте го веднаш со салатата и уживајте во ова лесно, но вкусно јадење.

Коментирај анонимно

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *