Речиси е тркалезно: Неверојатно белоруско езеро, каде што можете да го одморите телото и душата

Во областа Ивановски ве чекаат најчистата вода, плажа со нежен песок и речиси совршена геометриска форма на резервоарот. Станува збор за езерото Мулное. Езерото е опкружено од сите страни со густа листопадна шума, која, всушност, станува дом за туристите кои не сакаат да изнајмат соби. За жал, нема опремени плажи на Мулни: нема соблекувални, нема тушеви, а да не зборуваме за тезги со храна и вода. Но, во исто време, територијата е прилично чиста: самите луѓе го чистат ѓубрето, го носат во градот по одморот.