Редици за пиво во Велика Британија: пабовите се отвораат во земјата по 114 дена карантин

За прв пат по неколку месеци, пабовите повторно се отворија во Велика Британија, а луѓето чекаа редици за да се напијат пиво. Многу пабови, спортски сали, салони и несуштински продавници повторно се отворија во понеделникот – првпат по 114 дена откако беа затворени поради пандемијата.

Луѓето чекаа трпеливо на ред пред установите да ги отворат вратите на полноќ. Исто така се отворија и фризерниците. Се зголемила и побарувачката за работа за 20 проценти. Повеќе од еден милион луѓе ќе посетат пабови, осум милиони ќе посетат продавници и милиони ќе одат на еднодневни патувања.