Решете ги овие 4 загатки и разбудете го детективот и логичарот во вас

Нашиот мозок постојано бара предизвици за да ги реши. И мора да признаете дека ни претставува вистинско задоволство кога ќе успееме во оваа задача. Затоа ние ви подготвивме 4 логички загатки, за кои ви се потребни вештини на набљудување, но и логика за да дојдете до вистинското решение.

Доколку не успеавте да решите некоја од нив, или сакате да ги проверите резултатите, решенијата се на втората страна.

4. Кој од нив веднаш треба да посети лекар?

3. Само една жена од овие на сликата е во опасност. Која е таа?

2. Поврзете ги круговите со само 3 линии и без да го кренете прстот.

1. Кој го направи овој неред?

Решенијата се на втората страна.