Решете се од инсектите во домот со помош на овие намирници

Кажете збогум на хемијата и дозволете решавање од инсектите по природен пат. Решенија нудат следните намирници.

Лимон

Пресечете го оваа овошје на парче и со тоа истријте ги сите рамки на прозорците, аглите на собата и ѕидовите. Бубачките и инсектите и останатите штеточини не се имуни на киселиот вкус и мирис.

Масло од домашно нане

Ова моќно масло е најдобро за користење како спреј. Ако имате флашичка, наполнете ја со оваа делотворна течност и напрскајте просторија како и места од каде штеточините доаѓаат.

Оцет

Оцетот е многу делотворна намирница во решавање на наездата на инсектите. Како има и дезинфекционо дејство, оцетот може да се нанесе на било која површина. Инсектите нема да навлегуваат на места кои се третирани на оваа намирница.