Ресторан во Казахстан одбива симпатична девојка, а еве и зошто

На прв поглед ќе се запрашате зошто би ја одбиле девојката. Но, Казахстан не е место познато по толеранција за вакви работи. Клиентката е трансродово лице и поради тоа не ѝ дозволуваат да биде гост во ресторанот.