Ресторан во Тајланд поплавен од река: Гостите вечераат во вода до колена и им се допаѓа

Ниту една природна неволја не може да се справи со човечката снаодливост. Инаку, поплавата што поплави едно од кафулињата во градот Нонтабури, северно од Бангкок, може да значи само банкрот, но сопствениците на институцијата беа снаодливи и она што се случи го направија свој „белег“. Гостите ја ценеа ситуацијата.

Во градот Нонтабури, по поројните дождови, реката Чао Фраја се излеа од бреговите, поплавувајќи ги објектите лоцирани на насипот. Сопствениците на едно од кафулињата излегоа од тешка ситуација.

Старото кафуле Чаопраја не се затвори, туку, напротив, го направи сервисот на гости во услови на висока вода предност на местото. Посетителите сега вечераат и вечераат до колена во водата, уживајќи во брановите на чамци што минуваат. „Нашите гости ја сакаат не само атмосферата, погледот на зајдисонцето туку и свинското месо на скара.“