Рибарот има одговор за сè (виц)

Мажот се враќа дома од риболов и вели:
– Жено, душо, гледај колку риби сум уловил.
– Ајдее… Вистина? Комшивката Мара те видела во рибарницата.
– Се разбира, дел од уловот мораше да го продадам!