Рибарот мисли дека уловил огромен сом за вечера, па жената го зеде телефонот да снима

– Соме, соме, зошто ти се толку големи забите?
– Зошто сум крокодил бе слепец!

Научно е докажано дека смеењето го продолжува животот. На каналот Смешни видеа секојдневно се објавуваат по повеќе вакви „продолжувачи на животот“. Токму затоа и постои Мотика, да ве насмее и да ви го разубави секој ден од животот.