Робот – таксист (виц)

Жена се вози во експериментално такси, управувано од робот, и си коментира на глас:
– Ова е толку чудно, машина да вози такси!
Роботот одговара со метална интонација:
– Госпоѓо, јас бев бизнис робот од највисока класа. Сум работел и за НАСА и ЦЕРН.
– И сега возиш такси???
– Да, госпоѓо. Ѝ ја е*аа мајката на оваа држава.