Родители пронајдоа повеќе од 5.000 апчиња во играчка на нивната ќерка

Двајца родители од Феникс, Аризона, биле шокирани кога откриле повеќе од 5.000 апчиња во пластични кеси во внатрешноста на играчка на нивната ќерка.

Родителите биле во продавница за препродажба во Ел Мираж кога ја забележале меката зелена играчка во форма на црв  и решиле да ја купат за нивната ќерка.

Бидејќи играчката била од втора рака, родителите решија да ја исчистат и измијат кога се вратија во нивниот северен дом Феникс пред да му ја предадат на своето дете и да ја пуштат да си игра со неа. Па затоа парот погледнал внатре и пронашол торба за сендвичи полна со таблети со светла боја.

Шокирани, родителите се јавиле во полицискиот оддел на Феникс и им ја предале играчката на полицајците.

Во изјава  полицискиот оддел рече дека ознаките на таблетите биле „во согласност со фентанил“, синтетички опиоид 50 до 100 пати помоќен од морфинот.

Полицијата го пофали потегот на родителите преку објава на Фејсбук, пишувајќи:

Замислете го изненадувањето на [родителите] кога погледнаа внатре и пронајдоа сендвич торба со над 5.000 апчиња за кои се верува дека се фентанил.

Тие веднаш повикаа  полиција и им ја предадоа опасната дрога на полицајците. Одлична работа родители! Запомнете, проверете ги сите отворени и користени предмети за безбедноста на вашето семејство.

Доколку сакате добра акција или пак забегани и жестоки случки само за најхрабрите читатели, тогаш посетете го каналот Жестоко. Предупредување: Содржините може да ве вознемират!