Романка фотографира прекрасни жени од сите нации за да ни покаже дека убавината е универзален јазик

Михаела Нороц, фотограф од Романија, 6 години патува низ светот за да научи нешто ново за другите култури. Имајќи го тоа предвид, таа создаде проект наречен Атлас на убавината, преку кој открива „незабележана убавина што цвета кај секоја жена“.

Фотографиите на Нороц брилијантно ја доловуваат надворешната и внатрешната привлечност на овие жени, без оглед на нивната возраст, раса или националност.

Непал

Мароко

Исланд

Иран

Гватемала

Етиопија

Италија

Молдавија

Индонезија

Саудиска Арабија

Перу

Тибет

Куба

Авганистан

Гватемала

Франција

Таџикистан

Индија

Етиопија

Норвешка

Кипар

Бразил

Киргистан

Иран

Шпанија

САД

Италија

Мјанмар

Монголија

Етиопија

Мароко