Русин покажува колку “лошо” се живее во Финска

Човекот живее во Хелсинки, останал без работа и немал пари да си ја прослави Нова Година.

Но, бидејќи живее во скандинавските земји, каде што човекот е на прво место, на оние што немаат, општина им дава новогодишен пакет. Да погледнеме што добил човекот.