Руски уметник ги разубавува сите валкани возила на кои ќе наиде

Никита Голубев е руски уметник кој создава уметност на возила покриени со кал. Уметник и муралист, Голубев ги користи само прстите за да создава слики на камиони и комбиња низ Москва. За разлика од традиционалната улична уметност, неговите дела се осудени да бидат краткотрајни, измиени од дожд или во автоперална. За среќа, Никита објавува фотографии од својата работа на Инстаграм, каде има над 116 илјади претплатници.