Руските селани протестираат против 5G

Луѓето ја продолжуваат својата „борба“ со технологијата. Ова видео е снимено во селото Дербишки, Казан. Таму, луѓето протестираат против поставувањето на 5G кула, која според она што им излегло на интернет влијае на мозокот и на здравјето. Дека со ваков протест ќе променат нешто, нема, а дали влијае ќе видиме во блиска иднина.