Сафари парк и хотел им нуди на гостите неверојатно искуство да „спијат со лавовите“

Секој од нас има по некоја луда желба која сака да ја исполни кога-тогаш го животот. Можеби е тоа пливање со делфините или искажување на највисокиот врв, секако денес скоро секоја замисла може да се реализира.

Доколку моментално го правите вашиот список избришете „трчање маратон“ и додадете „спиење со лавови“ и за ова сѐ што треба да направите е да резервирате во хотел.

Сместено во идилична основа на Порт Лимпен Сафари Парк во Кент, неизбежно, е и хотелот и резерватот „Порт Лимпен“. Тоа е дом на над 760 животни и им нуди на гостите можност да останат во ложите каде тигарите се шетаат надвор, а лавовите одат наоколу до прозорецот.

Собите имаат приватни балкони, кои веројатно се доволно високи за големите мачки да не се качуваат и да понудат „неверојатен поглед преку морето.“ Гостите исто така ќе добијат и свои лични автомобили за голф со кои можат да се шетаат низ резерватот.

Tiger Lodge може да смести до 4 лица и е опремена со сите модерни страни: ТВ 4к, високо-технолошки звучен систем и, најверојатно, бесплатен паркинг. Цените започнуваат од 1.000 евра па нагоре за една ноќ, затоа што мачките имаат потреба од хранење, но, како и доколку останете во ложата, резерватот нуди сафари возења, животни искуства, возење со балон и курсеви за фотографирање на природата.