Сакате да си фатите принц? Ние најдовме 10 благородни луѓе чии срца сè уште не се зафатени

Приказната за вистински принц може да се оствари, бидејќи овие кралски лица не се фикција: тие всушност постојат. Современите претставници на владејачките и не владејачките монархии веќе не склопуваат бракови од корист и сакаат брак од љубов.

Избраничката на британскиот принц Хари е најдобрата потврда за тоа. Ова се слободни принцови од европските династии и некои од нив не водат воопшто кралски живот.

1. Филип, принц на Грција и Данска, 33 години

2. Принцот Лудвиг од Баварија, 37 години

3. Едвард Виндзор, Барон Даунтрик, внук на кралицата Елизабета Втора, 31 година

4. Самуел Дејвид Чато, 23, внук на кралицата Елизабета Втора

5. Принцот Јоаким од Белгија, 28 години

6. Георги Михајлович Романов, 38 години

7. Питер Марк Ендру Филипс, 42

8. Џозеф Вензел фонд ун Лихтенштајн, 24 години

9. Принцот Луис Ксавиер од Луксембург, 33 години

10. Принцот Себастијан Анри од Луксембург, 27 години