Само во мензите во нашите студентски домови! (виц)

Во мензата во студентскиот дом Стив Наумов:
– Супа има ли?
– Само една остана – чкембе и пилешка.
– Ама тоа се две супи!
– Веќе е една, ни требаше тенџерето.