Се откажал од алкохолот и одлучил сам да си направи теретана

Бадри Гриневич има четириесет и три години и е обичен градежен работник. Човекот го помина поголемиот дел од својот живот на различни градилишта во земјата. Тој ги совлада техничките процеси на истурање бетон, научи како да заварува и се навикна да прави се со свои раце. Но, како клетка на ракот во човечкото тело, постои „чир“ во градежниот тим: многу работници пијат. Некои „го ублажуваат заморот“ по платата, други исто така го слават авансното плаќање, додека други го сметаат за некаков секојдневен ритуал. Нашиот херој беше во матрица или празна или полна чаша. Заедно со своите колеги, по смената, тој одел во паркот да пие вино или нешто друго пожестоко.

Пред две години одлучил дека е доста и отишол на лечење. Кога се вратил се преселил во друга област, го сменил друштвото и почнал да трча.

Во местото каде што се преселил има шума. Тој трчал низ шумата и таму нслетал на ливада на која имало градежен шут.

Првин одлучил да ја расчисти а потоа местото го претворил во теретана на отворено. Направил тегови од бетон, бенч и слични справи кои можат да се најдат во теретана.

Сега оваа шумска теретана е бесплатна за сите и секој може да ја користи за рекреација.