Се вратил порано од службено патување (виц)

– Се враќам вчера порано од службено патување и веднаш го отворам шифоњерот… А таму – празно, под креветот – празно, во спалната – празно…
– А жена ти како реагираше?
– Не сум женет бе… Ме ограбиле…