Шефе, бремена сум (виц)

СМС од секретарката:
– Шефе, бремена сум.
5 мин подоцна нова порака:
– Може ли утре да ми биде слободен ден, да отидеме со дечко ми да им кажеме на родителите?
Одговор:
– Ти зошто не пишуваш сè во една порака, мори? Дојди сега објасни ѝ на жена ми, која ми го тресна телефонот од ѕидот и плаче во другата соба!