Секоја платена капка треба да оди во колата

Човекот е економичен и нема сила која ќе го запре да си го добие платеното.

Научно е докажано дека смеењето го продолжува животот. На каналот Смешни видеа секојдневно се објавуваат по повеќе вакви „продолжувачи на животот“. Токму затоа и постои Мотика, да ве насмее и да ви го разубави секој ден од животот.