Семејна идила крај езеро (виц)

Брачен пар седи на брегот на езерото. Зајдисонце, птички пеат, лебеди пливаат, цвеќињата мирисаат – убавина, идила…
Мажот, возбуден од инвазијата на убави чувства во неговото срце вели:
– Душо, ајде да се разведеме, а?