Семејна кавга во карантин (виц)

– Комши, знам дека е карантин и сите сме нервозни, но зошто толку многу ја караше жена ти вчера?
– Не сакаше да ми каже каде ги потрошила парите…
– Ааа, тоа ли било. А зошто тогаш денес ѝ викаше уште посилно?
– Ми кажа каде ги потрошила…