Семејство испаничи затоа што нивната надзорна камера фатила „дух“ на најголемиот празник

Фил Џонсон се појави на социјалните мрежи за да сподели снимка од неговата камера поставена на ѕвончето на влезната врата во целосна збунетост за тоа што видел како се појавува само неколку секунди откако бил снимен како го фрла ѓубрето. 31-годишниот татко рече дека неговите пријатели останале слично збунети од чудната глетка која била снимена на 7 јануари.

„Немам поим што е тоа. Го гледав одново и одново сè уште не разбирам што се случи. Воопшто не сум по духови или натприродно. И не сакам овде да доаѓаат типови кои се убијци на духови за да го истражат ова.“, вели Фил.

„Не знам што е тој објект. Мојата партнерка мисли дека тоа е чудно и малку е исплашена од тоа“, рече тој. Тој рече дека дури и неговите пријатели „мислат дека е чудно“ и дека иако „никогаш не верувал во духови“, верува сега.

Додека многумина би рекле дека снимката едноставно покажува издишување на чад од цигари, налет на ветер и прашина или дефект во снимката, други, слично како Џонсон, може да ја гледаат како потенцијално прикажување на дух.

Отсекогаш ве мачеле големите прашања? Верувате дека светот не е толку едноставен и дека постојат и работи кои не ги гледаме? На вистинското место сте. Посетете го каналот Мистерии и урбани легенди.