Шегаџија реши да ја тестита алчноста на луѓето така што расфрла налепници од Ајфон безжичните слушалки

Изгледаат одлично, немаат жици во кои би се заплеткале, даваат одличен звук и одлично е што луѓето можат да ги остават во ушите додека разговараат со вас. Но, упте поодлично е кога ќе си најдете вакви скапи слушалки на улица.

Apple AirPods за жал лесно се губат и не би било чудно да ги изгубите во метеж. Уметникот и дигитален креативец Пабло Рохат се појави со забавна идеја, распрснувајќи ги налепниците од слушалките низ Сан Франциско и чека „глувците“ да се фатат во „стапицата“.

Научно е докажано дека смеењето го продолжува животот. На каналот Смешни видеа секојдневно се објавуваат по повеќе вакви „продолжувачи на животот“. Токму затоа и постои Мотика, да ве насмее и да ви го разубави секој ден од животот.