Шпанската полиција одлучи да ги забавува луѓето во карантин на креативен начин

Бидејќи милиони луѓе низ целиот свет се прилагодуваат на животот во изолација како резултат на пандемијата полицијата во Шпанија дава сѐ од себе за да го крене моралот на своите жители.

Додека полицајците танцуваа по улиците на Мајорка, жителите брзо им се приклучија и сите станаа дел од една голема забава. Полицајците велат дека ќе продолжат да ги забавуваат луѓето секој ден од 15:00 до 19:00 часот.