Што ќе добиете ако измешате киселина, сапун и боја на храна? Очигледнос свој личен вулкан

Јутуберите Ник Ухас и Дејвид Добрик создадоа „вештачка ерупција“ користејќи киселина сапун и боја за храна. Тие се обидоа да го надминат експериментот на научникот од НАСА, Марк Робер и успеаја во тоа.

Експериментот вклучува мешање на водород пероксид, сапун и боја за храна. На овој начин се создале 200 кубни метри пена.