Што ќе се случи со луѓето ако научниците конечно откријат како да ја „победат“ староста

Дали некогаш сте сонувале дека луѓето можат да ги надминат староста и сите болести? Ако човечкиот живот би можел да заврши само заради несреќа или катаклизма, но сето време да си останат непроменети?

Периодично, ваквите размислувања доаѓаат во мислите на обичните луѓе, демографските научници и писателите на научна фантастика. Затоа, се прашуваме каков би бил таков свет. Погледнете ги овие пресметки и теории за тоа што би се случило со светот доколку луѓето престанат да стареат.

Очекуваниот животен век би се зголемил на 8.938 години

Замислете колку голема треба да биде тортата за да се постават сите свеќи за роденденската забава која е веќе повеќе од 8.300 години.

По 50 години, густината на населението (бројот на луѓе на 1 км кв) ќе се зголеми двојно, а до крајот на векот – четири пати

Ајде да видиме колку луѓе треба да ги јадат сите возрасни крави, свињи и кокошки што живеат на Земјата во моментот

За да можат луѓето да јадат и да дишат, научниците ќе мора да најдат замена за животните и растенијата

Луѓето кои не страдаат од прекумерна тежина и не се загрижени за стареењето на телото, веќе нема да се грижат за себе.

На луѓето ќе им биде потешко да пронајдат животен партнер

Периодот на плодност на жените би се зголемил за околу 290 пати

И подгответе се да ги гледате истите лица, одново и одново…