Што друго им преостанува на охридските рибари, откако им го забранија риболовот?

Фрижидерот мора да е полн за Нова Година, а рибар како рибар, ќе се снајде.

Научно е докажано дека смеењето го продолжува животот. На каналот Смешни видеа секојдневно се објавуваат по повеќе вакви „продолжувачи на животот“. Токму затоа и постои Мотика, да ве насмее и да ви го разубави секој ден од животот.