Што остави зад себе земјотресот во Албанија од 6,4 степени, кој силно се почувствува и во Скопје

Неколку часа по Албанија и во Босна се почувствува земјотрес од 5,2 степени, но не беше ни приближно разорен како оној во близина на главниот град Тирана, помеѓу крајбрежниот град Драч и градот Тумане. Животите ги изгубија најмалку 9 лица, а има и стотици повредени. Земјотресот предизвика целосен хаос во градовите и околу 30 луѓе се спасени, живи од под урнатините.

Земјотресот се почувствува и во Македонија, како и во соседните држави, сепак за среќа не остави било какви последици. Фотографиите направени веднаш по катастрофата само покажуваат колку е страшна и голема моќта на природата и колку луѓето најчесто се беспомошни пред ваквите природни катастрофи.

Доколку сакате добра акција или пак забегани и жестоки случки само за најхрабрите читатели, тогаш посетете го каналот Жестоко. Предупредување: Содржините може да ве вознемират!