Што значат положбите во кои нашите миленици спијат со нас

Сонот со вашето сакано милениче дава на многу сопственици мир, удобност и целосно чувство за домашна атмосфера. Сепак, ретко размислуваме зошто миленичињата спијат со нас во одредени пози.

Професорот Питер Невил, водечки специјалист за однесување на животните, заедно со експерти за благосостојба на миленичиња во компанијата Itchpet , објасни што положбата во која спијат зборува за вашите миленици.

1. Под нозете- Верност

2. Под внатрешниот дел на колената – Ви верува и ве смета одговорен на звојата благосостојба

3. Меѓу нозете – Се обидува да се заштити од надворешните звуци

4. Ѕид – Сака да се чувствува безбедно и да го добие вашето внимание

5. На перницата – Бара дополнителна удобност и начин да ве разбуди кога и тој ќе стане

6. Спие под ќебето – Куќињата подобро се чувствуваат кога малку се задушени од не толку тешки материјали

7. Под главата – Сака да ја искаже својата љубов и да го слуша вашето срце и дишење

8. Љубител на прегратки – Сака да биде сигурно дека сѐ е во ред со вас

9. Суперхерој – Да ве чувствува близу, но и да може да реагира во вонредна ситуација

10. Октопод – Животното е разгалено и знае дека ќе му ги исполните желбите